skip to Main Content

Grensoverschrijdend
Ondernemen

BENEDESK brengt de beste kwaliteiten van ondernemen in België en Nederland samen in een joint venture tussen Acco Group en Zirkzee Group. Wij verlenen helder fiscaal, vennootschappelijk, arbeids- en sociaalrechtelijk advies aan ondernemers, managers en bedrijven die vanuit Nederland hun vizier richten op België, en vice versa.

Meer over onze diensten

Grensover-
schrijdend
Ondernemen

BENEDESK brengt de beste kwaliteiten van ondernemen in België en Nederland samen in een joint venture tussen Acco Group en Zirkzee Group. Wij verlenen helder fiscaal, vennootschappelijk, arbeids- en sociaalrechtelijk advies aan ondernemers, managers en bedrijven die vanuit Nederland hun vizier richten op België, en vice versa.

bol_plu

Pensioen Opbouw

Pensioenopbouw is een element waar elke zelfstandige ondernemer (ZZP’er) mee worstelt. Elk land heeft z’n eigen regeltjes en daarom is het belangrijk dat u weet bij het ondernemen of werken over de grens heen dat u wel nog altijd aan een goede pensioenopbouw werkt.

bol_rekenen

BTW Zaken

Een van de meer frequentere zaken is btw. De belasting wordt geheven op alles wat u koopt en verkoopt, maar ook op producten en diensten die u in- of uitvoert, redenen genoeg om de grensoverschrijdende btw-regels in het vizier te krijgen. Benedesk helpt u graag bij het opzetten van onder andere voorfinancieringen.

bol_belasting

De Belastingen

Niemand betaalt graag te veel, en al helemaal niet als het over belastingen gaat. Werken in het ene land en wonen in het andere, brengt bepaalde risico’s met zich mee. U loopt de kans om dubbel getaxeerd te worden. Een structurering van uw inkomsten om die dubbele taxatie te voorkomen is dus uitermate belangrijk.

Vennootschap en Administratie

Of u besluit om gewoon van ‘nul te starten’. Het hoeft geen bijzondere uitleg dat als u grensoverschrijdend wil opereren, daar een hele hoop papierwerk bij komt kijken. De regels van het vennootschapsrecht zijn helaas niet 1-op-1 terug te koppelen in België of Nederland. Daarom is het belangrijk dat uw administratie vanaf het begin klopt, om verder op de weg geen problemen te ervaren. Ook daarvoor hebben we bij BENEDESK de juiste personen in huis.

Ondernemen in Nederland & België

Of u nu in België woont en in Nederland een activiteit wil opstarten, of andersom, het kost altijd handenvol geld. Het is dan ook geen evidentie om dat verhaal bij de banken verkocht te krijgen, daarom kan BENEDESK u bijstaan zodat u met een waterdicht verhaal naar uw financiële instelling kan gaan om die financiering toch rond te krijgen.

Ze werden al eens vermeld, maar aangezien het om zo een uitgebreid verhaal gaat, vinden we het de moeite om ze hier nog eens te vermelden. Belastingen. Zowel personenbelasting als vennootschapsbelasting brengen aandachtspunten met zich mee als u grensoverschrijdend werkt. Belastingen betalen vindt niemand leuk, dus laat staan als die dubbel betaald zouden moeten worden. BENEDESK werkt nauw samen met u om te vermijden dat u zowel in België en in Nederland wordt belast op uw activiteiten.

Het hangt er misschien mee samen, maar ook weer niet. Loonheffing is ook een klasse apart. Tussen België en Nederland bestaat er een akkoord, zodat u niet te veel betaalt. Er zijn namelijk bepaalde verplichtingen tot het inhouden van belasting, maar als u over de grenzen heen werkt, bestaan er bepaalde vrijstellingen. BENEDESK optimaliseert die graag in uw voordeel.

Wie grensoverschrijdend werkt, heeft vaak recht op bepaalde subsidies. Die allemaal zelf beginnen uitzoeken is haast onbegonnen werk. Onze experts zijn dermate op de hoogte dat ze u kunnen vertellen of u er al dan niet recht op heeft. U bespaart zich daarmee veel tijd en geld en het komt u achteraf allemaal ten goede.

Schenken & Erven

Voor velen onder ons is dit topic eerder toekomstmuziek, maar wel eentje waar u rekening mee moet houden. Schenken en erven is geen evidentie als u belangen heeft in beide landen. De kans is dan ook reëel dat u dubbel betaalt en zoals al een paar keer vernoemd, wil niemand te veel of dubbel betalen. BENEDESK weet hoe en wat en zorgt ervoor dat uw nalatenschap op de juiste manier terechtkomt.

Direct advies?

Doe de QUICK SCAN of Neem contact met ons op via +31(0)88-088 57 50, of info@benedesk.eu

Back To Top